Spania va trimite 6 milioane de doze de vaccin în America Latină începând de luni

  • 16 August 2021 09:25
Spania va trimite 6 milioane de doze de vaccin în America Latină începând de luni

Spania a decis să accelereze donațiile de vaccin în America Latină și Caraibe, asftel încât prevede să trimită 6 milioane de doze în următoarele săptămâni, dintre cele 7,5 de milioane pe care guvernul spaniol s-a angajat să le doneze în zonă, relatează luni EFE.

Luni vor fi trimise 101.760 de doze de vaccin de la AstraZeneca în Ecuador, în timp ce Costa Rica, Guatemala, Paraguay, Bolivia, Nicaragua, Jamaica și Surinam vor primi dozele donate de Spania prin intermediul mecanismului internațional de solidaritate COVAX, potrivit MAE spaniol.

În acest ritm progresiv, se prevede ca Spania să doneze vara aceasta aproximativ 6 milioane de vaccinuri Americii Latine și în Caraibe, informează Agerpres.

Beneficiarii au fost selectați de COVAX pe baza necesităților epidemiologice ale țărilor din regiune, cu criterii stabilite de Organizația Panamericană a Sănătății.

Noile donații se alătură celor deja efectuate în iulie unor țări precum Peru (101.760), Guatemala (201.600), Paraguay (253.440) și Nicaragua (97.920).

Potrivit planului aprobat de guvern în ianuarie anul acesta, Spania s-a angajat să trimită 22,5 de milioane de doze dintre care 7,5 milioane vor merge în America Latină.

Donațiile vor fi canalizate prin intermediul COVAX cu spirjinul logistic al Unicef și al Organizației Panamericane a Sănătății, în linie cu dorința Spaniei de a oferi un răspuns la criza provocată de COVID-19.

Obiectivul este de a imuniza înainte de sfârșitul anului cel puțin 20 % din populația celor 190 de națiuni care fac parte din acest mecanism.A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău