Spania va livra Ucrainei șase tancuri Leopard 2

  • 29 Martie 2023 19:25
Spania va livra Ucrainei șase tancuri Leopard 2

Spania va livra după Paște cele șase tancuri Leopard 2A4 pe care le-a promis Ucrainei, a anunțat miercuri ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, potrivit Agerpres.

„Cele șase tancuri de luptă (...) vor fi trimise Ucrainei după săptămâna Paștelui" catolic, adică începând cu 10 aprilie, a declarat ea în Camera Deputaților.

Spania a anunțat la sfârșitul lunii februarie trimiterea acestor tancuri. Depozitate la o bază militară la Zaragoza (nord), aceste tancuri Leopard 2A4 nu au mai fost folosite de mulți ani și au avut nevoie de reparații.

Armata spaniolă, care a instruit militari ucraineni în utilizarea acestor tancuri, face în prezent ultimele teste pe aceste aparate înainte ca ele să fie livrate, a precizat ministrul.

În vizită la Kiev, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat la 23 februarie că Madridul ar mai putea trimite încă patru.

"Aceste patru tancuri suplimentare vor trebui să fie supuse unor reparații", a confirmat Margarita Robles, fără a oferi detalii despre calendarul viitoarei lor expedieri în Ucraina.

Germania a confirmat luni că a livrat la rândul său 18 tancuri Leopard 2A6 către Kiev, care a primit de asemenea tancuri Challenger 2 britanice.

Aceste tancuri, cerute de mult timp de Ucraina, ajung în timp util pentru ofensiva de primăvară pe care Kievul o pregătește împotriva armatei ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău