Spania va interzice vânzarea mașinilor cu motoare cu combustie în anul 2040

  • 13 Noiembrie 2018 17:45
Spania va interzice vânzarea mașinilor cu motoare cu combustie în anul 2040

Spania va interzice vânzarea mașinilor cu motoare cu combustie în anul 2040. Printr-un proiect de lege de combatere a efectelor încalzirii globale, guvernul de la Madrid impune restricții privind înmatricularea vehiculelor pe motorină, benzină și hibride. Aceeași lege va interzice activitățile de extragere a gazelor prin fracturare hidraulică, transmite RRA.

Ministerul Tranziției Ecologice, nou înființat de guvernul de la Madrid, pune la punct ultimele detalii ale unui proiect de lege privind încălzirea globală și tranziția enrgetică.

Una din cele mai importante măsuri este cea privind interzicerea înmatriculării mașinilor care circulă cu motorină și benzină, dar și a celor hibride. Legea face parte din setul de măsuri menite să atingă obiectivul de a reduce cu 20% emisiile de dioxid de carbon până în anul 2030 și ca 70% din electricitate să provină din surse regenerabile.

26% din gazele cu efect de seră în Spania sunt produse de transportul pe șosele. Acestea ar putea crește cu 15% până în anul 2030 dacă nu se iau măsuri urgente - avertizează guvernul spaniol. Proiectul mai prevede interzicerea activităților de fracking, dar și de exploatare a zăcămintelor de cărbuni începând din același an, 2040.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău