Spania se așteaptă la un record de turiști străini în această vară

  • 04 Iulie 2019 09:10
Spania se așteaptă la un record de turiști străini în această vară

Spania se așteaptă la un număr record de turiști străini în această vară, ceea ce va marca al șaptelea an de creștere consecutivă, a declarat ministrul Turismului, Comerțului și Industriei, Reyes Maroto, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume după Franța și are un aport de aproape 12% la Produsul intern brut al țării.

"Spania va atinge un nou record în ceea ce privește numărul vizitatorilor străini, ne așteptăm la peste 29,6 milioane, cu o jumătate de milion mai mult decât vara trecută. Și cheltuielile turiștilor străini ar urma să ajungă la un nivel record. Ne așteptăm la o creștere de 3,2% în perioada iulie-septembrie, până la aproximativ 33,9 miliarde de euro (38,3 miliarde de dolari)", a declarat Reyes Maroto.

Spania vrea să atragă noi turiști, în special din China, dar vrea și o consolidare de pe piețele mature, cum ar fi Marea Britanie și Germania. Mai puțin de 1% dintre chinezii care au efectuat călătorii peste hotare au ales Spania pentru vacanțele lor, a precizat ministrul Industriei.

Conform datelor oficiale, anul trecut aproximativ 18,5 milioane de britanici și 11,4 milioane de nemți au vizitat Spania. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău