Spania: Premierul Pedro Sanchez promite că se va renunța în curând la purtarea măștii de protecție pe stradă

  • 16 Iunie 2021 14:25
Spania: Premierul Pedro Sanchez promite că se va renunța în curând la purtarea măștii de protecție pe stradă

Spania, unde obligația de a purta mască în exterior este extrem de strictă de la finalul primului val al pandemiei, va putea să renunțe la această restricție "în curând", a promis miercuri premierul Pedro Sanchez, potrivit AFP, scrie AGERPRES.

"Vom renunța în curând la purtarea măștilor pe stradă", a declarat Sanchez la un forum economic organizat cu ocazia vizitei președintelui sud-coreean Moon Jae-in în Spania.

Sanchez nu a oferit o dată exactă, însă epidemiologul-șef al Ministerului Sănătății, Fernando Simon, a vorbit recent despre "sfârșit de iunie" sau "sfârșit de iulie" ca posibile momente pentru renunțarea la mască în exterior.

Masca este obligatorie în permanență în Spania în exterior, singurii exceptați fiind copiii sub șase ani. În aprilie, autoritățile au fost totuși nevoite să dea înapoi după nemulțumirea provocată de o decizie care impunea purtarea măștii la plajă.

Cu peste 80.000 de morți și peste 3,7 milioane de cazuri, Spania este una dintre țările din Europa puternic afectate de pandemie. Însă numărul de noi cazuri a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, datorită avansului campaniei de vaccinare.

Conform celor mai recente date ale guvernului, 13 din aproape 47 milioane de spanioli au fost până acum vaccinați cu ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului, adică 27,4% din populație, în timp ce 45,8% au primit cel puțin o doză. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău