Spania | Pradă de milioane de euro în bitcoini, după un jaf la Madrid

  • 03 Noiembrie 2021 19:58
Spania | Pradă de milioane de euro în bitcoini, după un jaf la Madrid

Un proeminent antreprenor din sectorul digital a reclamat că un grup de hoți i-au furat "câteva zeci de milioane de euro în bitcoini" după ce i-au jefuit apartamentul din Madrid, relatează miercuri presa spaniolă preluată de dpa.

Victima s-a plâns că atacatorii l-au torturat timp de patru ore, forțându-l să le spună parolele de acces la averile sale virtuale, transmite Agerpres.

Grupul era format din patru sau cinci inși care au sunat la ușa apartamentului și au intrat cu forța după ce antreprenorul le-a deschis.

Poliția spaniolă a confirmat autenticitatea relatărilor din media. Se bănuiește că hoții provin din Europa de est, dar anchetatorii merg pe toate pistele posibile, a menționat un purtător de cuvânt.

Jaful a avut loc marți într-un complex de apartamente de lux din apropierea muzeului Prado din centrul capitalei spaniole. Victima este un cetățean american în vârstă de 38 de ani din Santa Barbara, California, care trăiește în Spania de la finele anilor 1990.

Acesta a mai declarat că în apartament se mai aflau în momentul jafului alți doi bărbați, un prieten al său și un meseriaș, care au fost legați și li s-au pus căluș, și că hoții l-au atacat cu un taser, l-au zgâriat pe piept cu un cuțit și l-au stropit în ochi cu un spray.

Din casa victimei ar mai fi fost sustrase laptopuri, tablete și telefoane mobile.

Potrivit relatărilor din media, au existat martori la această acțiune. Un vecin a afirmat că a văzut un grup de bărbați cu fețele acoperite ieșind din clădire cu mai multe genți de mari dimensiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău