Spania: Poliția a descoperit un depozit plin cu obiecte naziste și a arestat trei presupuși traficanți de arme

  • 29 Decembrie 2020 16:11
Spania: Poliția a descoperit un depozit plin cu obiecte naziste și a arestat trei presupuși traficanți de arme

Poliția spaniolă a descoperit un depozit plin cu obiecte naziste și a arestat trei presupuși lideri ai unei rețele internaționale de trafic de armament care vindea arme traficanților de droguri din zona Costa del Sol (sud), a anunțat marți Garda civilă spaniolă, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

După o anchetă de un an pornită în urma unui val de violențe cu arme de foc în regiune, poliția a percheziționat trei locații, descoperind 160 de puști, aproape 10.000 de gloanțe și 1,5 kilograme de explozibil.


Depozitul unde au fost găsite armele era plin cu artefacte naziste, de la portrete ale lui Adolf Hitler până la uniforme militare germane și medalii, expuse ca într-un muzeu, conform imaginilor difuzate de poliția spaniolă.

Cei arestați sunt doi germani, dintre care unul are legături cu grupări de extrema dreaptă, și un britanic. Cei trei au fost acuzați de trafic de arme și de droguri și de falsificare de documente oficiale.

Potrivit poliției, grupul procura arme din Europa de est pentru a le modifica apoi într-un atelier în Malaga și a le vinde mai departe traficanților de droguri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău