Spania: Poliția a confiscat într-un hotel de lângă Madrid aproape 4 milioane de măști medicale contrafăcute

  • 17 Februarie 2021 17:42
Spania: Poliția a confiscat într-un hotel de lângă Madrid aproape 4 milioane de măști medicale contrafăcute

Poliția spaniolă a anunțat miercuri că a confiscat aproape 4 milioane de măști medicale contrafăcute, cu prilejul unei operațiuni care a vizat o reuniune a unui grup de tineri care încălcau restricțiile antiepidemice în vigoare, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Polițiștii au găsit măștile în interiorul unor cutii de carton la parterul și în depozitul unui hotel din Leganes, o suburbie din sudul Madridului, se precizează într-un comunicat.

Cutiile erau 'pregătite să fie transportate' și erau marcate drept conținând măști de înaltă protecție KN95 și FFP2.

Polițiștii au găsit și o imprimantă capabilă să imprime măști cu marcajul CE, destinat să certifice conformitatea cu normele europene.

'Materialul confiscat (...) i-a condus pe anchetatori să creadă că măști neomologate erau supuse unui proces de serigrafiere spre a putea fi introduse pe piață ca măști certificate' CE, menționează comunicatul.

Polițiștii au efectuat percheziția în urma informațiilor despre o întrunire de 48 de tineri care încălcau restricțiile privind numărul maxim de persoane autorizat pentru reuniuni.

Directorul hotelului, suspectat de falsificare de documente, a fost arestat.

Spania a fost lovită puternic de pandemia de COVID-19, înregistrând aproape 66.000 de decese și mai mult de 3 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău