Spania | Persoanele care se infectează cu coronavirus și dezvoltă doar simptome ușoare sau sunt asimptomatice pot continua să ducă o viață normală

  • 28 Martie 2022 09:34
Spania | Persoanele care se infectează cu coronavirus și dezvoltă doar simptome ușoare sau sunt asimptomatice pot continua să ducă o viață normală

Spania va trata o infecție cu coronavirus ca pe o boală normală asemănătoare gripei, începând de luni, informează agenția DPA, potrivit Agerpres.

Persoanele care se infectează cu coronavirus și dezvoltă doar simptome ușoare sau sunt asimptomatice pot continua să ducă o viață normală. Nici efectuarea unui test, nici izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii.

Doar persoanele expuse riscului vor continua să fie vizate de cerințele anterioare. Printre acestea se numără cele cu vârsta de peste 60 de ani și cele imunodeficiente, precum femeile însărcinate și personalul sanitar.

Aceasta înseamnă că singura măsură rămasă pentru stoparea răspândirii coronavirusului în majoritatea regiunilor este purtarea obligatorie a măștilor de protecție în spațiile publice închise, precum și în mijloacele de transport în comun, inclusiv în avioane.

În Galicia, sunt în continuare în vigoare prezentarea dovezii vaccinării, a testării negative sau a recuperării după COVID-19 la intrarea în spitale și în cămine de bătrâni, la fel ca și limitarea numărului de persoane aflate la o masă în restaurante. Dar chiar și la aceste restricții urmează să se renunțe pe 9 aprilie.

Situația epidemiologică din Spania, deosebit de afectată la începutul pandemiei de coronavirus, s-a atenuat considerabil.

Rata de incidență pe șapte zile înregistrată vineri a fost de 227 la 100.000 de locuitori, doar 3,6% din toate paturile de spital fiind ocupate de pacienți cu COVID-19.

Aproape 85% din populație este considerată vaccinată, 51% primind în plus o doză de rapel (booster).

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău