Spania numește un ambasador în Venezuela după doi ani fără reprezentant

  • 28 Decembrie 2022 08:14
Spania numește un ambasador în Venezuela după doi ani fără reprezentant

Guvernul spaniol a numit marți un ambasador în Venezuela, după doi ani fără reprezentant diplomatic de acest rang din cauza tensiunilor diplomatice bilaterale cu guvernul lui Nicolas Maduro, transmite Agerpres.

„Ramon Santos Martinez a fost numit ambasador al Spaniei în Republica bolivariană a Venezuelei", a anunțat guvernul socialistului Pedro Sanchez într-un comunicat la sfârșitul ședinței cabinetului.

Madridul, care nu recunoaște legitimitatea guvernului lui Nicolas Maduro, a decis la sfârșitul anului 2020 să pună capăt misiunii ambasadorului său la Caracas la acea vreme, Jesus Silva, fără a numi un înlocuitor.

Diplomatul fusese acuzat de Caracas că ar fi facilitat exilul în Spania al opozantului politic Leopoldo Lopez.

Noul ambasador desemnat marți, Ramon Santos Martinez, deține din noiembrie 2021 postul de atașat comercial la ambasada Spaniei din Venezuela, cea mai înaltă reprezentare diplomatică în această țară de la vacantarea postului de ambasador la sfârșitul lui 2020.

Santos Martinez a fost, printre altele, ambasadorul Spaniei în Panama (2015-2019) și Bolivia (2008-2012) și a ocupat posturi la ambasadele din Washington, Bruxelles și Quito.

Fosta ambasadoare a Uniunii Europene (UE) în Venezuela, portugheza Isabel Brilhante Pedrosa, a părăsit această țară în martie 2021, după ce a fost declarată "persona non grata" de către guvernul președintelui Nicolas Maduro.

UE nu recunoaște nicio legitimitate președintelui Nicolas Maduro și nu a recunoscut rezultatele alegerilor legislative din decembrie 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău