Spania - Noul guvern declară ''starea de urgență climatică'' cu măsuri pentru următoarele 100 de zile

  • 21 Ianuarie 2020 15:44
Spania - Noul guvern declară ''starea de urgență climatică'' cu măsuri pentru următoarele 100 de zile

Guvernul spaniol a declarat marți "starea de urgență climatică și de mediu" și s-a angajat pentru primele o sută de zile de mandat să demareze acțiuni precum trimiterea în Parlament a Legii privind Schimbarea Climatică și să definitiveze măsurile pentru a neutraliza emisiile de carbon până în 2050, relatează EFE.

Pentru a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius, o limită impusă de IPCC (Comisia interguvernamentală pentru Schimbări Climatice), este esențială neutralizarea carbonului până la mijlocul secolului. Această dorință este de asemenea formulată în Acordul de la Paris semnat de 195 de țări, inclusiv de UE.

Decizia a fost anunțată de vicepremierul și ministrul pentru Tranziția ecologică și provocarea demografică, Teresa Ribera, în cadrul conferinței de presă organizată după Consiliul de miniștri în care s-a anunțat, de asemenea, înființarea unei Adunări civice pentru schimbarea climatică, cu participarea tinerilor.

Teresa Ribera a justificat acest angajament ferm citând "trei motive", precum justiția climatică, viitorul țării care necesită un proiect de mediu pentru o transformare inclusivă, alături de responsabilitat

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău