Spania | Moștenitoarea tronului, prințesa Leonor, se află în carantină după ce un coleg de școală a fost depistat cu covid-19

  • 12 Septembrie 2020 11:57
Spania | Moștenitoarea tronului, prințesa Leonor, se află în carantină după ce un coleg de școală a fost depistat cu covid-19

Moștenitoarea tronului Spaniei, prințesa Leonor, e obligată să respecte perioada de carantinare, după ce un coleg de școală a fost depistat cu COVID-19, relatează sâmbătă agenția AFP, potrivit g4media.ro.

„După detectarea unui caz pozitiv de COVID-19 la unul dintre elevii din clasa prințesei de Asturia, școala le-a recomandat părinților ca elevii din această clasă să nu vină în următoarele 14 zile” , a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al palatului.

În vârstă de 14 ani, fiica regelui Felipe al VI-lea a revenit miercuri la școală, într-o unitate de învățământ privat din Madrid.

Ea urmează să facă un test PCR pentru a se verifica dacă a fost contaminată, a adăugat purtătorul de cuvânt, adăugând că regele și regina au decis pentru moment să își mențină activitățile oficiale.

Spania este prima țară din Europa care a depășit săptămâna aceasta jumătate de milion de cazuri de COVID-19 și a consemnat vineri o creștere cu 12.000 de cazuri, un record de la începutul pandemiei.

Începutul școlii a fost marcat de măsuri sanitare stricte, cum ar fi purtarea în permanență a măștii la școală de la vârsta de 6 ani, dar și de teama multor părinți de a-și trimite copiii înapoi la școală, relatează Agerpres.

Potrivit agenției DPA, care citează media spaniole, sora prințesei Leonor, prințesa Sofia, în vârstă de 13 ani, care urmează cursuri la aceeași școală, trebuie să rămână de asemenea în carantină timp de două săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău