Spania | Lupta cu incendiul din zona Malaga, care a ars 7.400 de hectare, a fost reluată

  • 13 Septembrie 2021 17:25
Spania | Lupta cu incendiul din zona Malaga, care a ars 7.400 de hectare, a fost reluată

Mijloacele aeriene și-au reluat activitatea pentru a stinge incendiul de pădure din munții Sierra Bermeja (Malaga) -sudul Spaniei - de la primele ore ale dimineții de luni, după o noapte intensă pe toate fronturile în care efectivele au operat în condiții mai bune în perimetrul în care au fost mistuite 7.400 de hectare, relatează EFE.

Până în prezent au fost evacuate 1.616 de persoane ce formează întreaga populație din a șase localități din Malaga, scrie Agerpres.

Eforturile pompierilor implicate în lupta cu acest incendiu complex este de a stăvili flancul estic al focarului și avansul său spre localitatea Casares și zona Monte Duque, potrivit unui comunicat al Planului împotriva Incendiilor Forestiere din Andaluzia (Infoca).

Traficul este întrerupt pe opt axe rutiere și nu a mai rămas nicio persoană care duminică seară să nu fie evacuată.

Persoanele evacuate au fost găzduite în centre de adăpost puse la dispoziție de autorități, sau în stabilimente hoteliere care s-au oferit să le cazeze, au asigurat surse ale guvernului regional din Andaluzia.

Localitățile complet evacuate în cursul zilei de duminică sunt Genalguacil, Faraján, Alpandeire, Júzcar, Pujerra și Jubrique, situate în Serranía de Ronda.

Incendiul, care afectează Sierra Bermeja de miercuri 8 septembrie, își continuă avansul imparabil cu prețul unei vieți omenești. Un pompier în vârstă de 44 de ani a murit joi în timp ce lupta alături de colegii săi pentru a stinge focarul izbucnit la sud de Malaga.

Potrivit pompierilor, combaterea incendiului este îngreunată de pantele abrupte și de vânturile puternice, cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

Autoritățile locale consideră că ar putea fi vorba despre un act criminal, având în vedere că flăcările s-au aprins în mai multe zone în același timp.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău