Spania | Jumătate dintre migranții salvați de nava Aquarius doresc să primească azil în Franța

  • 18 Iunie 2018 16:01
Spania | Jumătate dintre migranții salvați de nava Aquarius doresc să primească azil în Franța

Aproape jumătate dintre cei 630 de migranți salvați de nava Aquarius și sosiți duminică în portul spaniol Valencia vor să ceară azil în Franța, a anunțat luni guvernul Spaniei, condus de socialistul Pedro Sanchez, informează AFP.

"Aproape jumătate dintre migranți și-au manifestat dorința de a cere azil în Franța, țară ce s-a oferit să primească o parte dintre persoanele salvate de nava Aquarius", a anunțat guvernul spaniol într-un comunicat.

Guvernul spaniol a anunțat sâmbătă că a acceptat propunerea Franței de a primi o parte dintre migranții de pe Aquarius.

Întrebat de AFP, directorul general al Oficiului francez pentru protecția refugiaților și apatrizilor (Ofpra), Pascal Brice, a anunțat că una dintre echipele sale se va deplasa în viitorul apropiat la Valencia.

"Imediat ce autoritățile spaniole ne vor anunța numărul de persoane vizate, o echipă a Ofpra se va deplasa la fața locului pentru discuții și a se asigura că persoanele țin într-adevăr de dreptul de azil", ceea ce ar urma să aibă loc "în timpul săptămânii", a precizat el.

Sosiți duminică în Valencia după ce au fost respinși de Italia, cei 630 de migranți salvați în noaptea de 9 spre 10 iunie în largul Libiei vor primi "un permis de intrare extraordinar de 45 de zile în Spania din rațiuni umanitare", în timp ce statutul lor va fi examinat, a precizat luni guvernul spaniol.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău