Spania își va întări participarea la misiunea NATO în Letonia cu rachete antiaeriene (presă)

  • 28 Mai 2022 17:10
Spania își va întări participarea la misiunea NATO în Letonia cu rachete antiaeriene (presă)

Spania va trimite în Letonia o baterie de rachete de apărare antiaeriană și o sută de militari pentru a-și întări participarea la misiunea NATO în acest stat baltic, scrie cotidianul El Pais în ediția de sâmbătă, potrivit AFP, notează Agerpres.

Rachetele sol-aer NASAMS vor face parte din consolidarea prevăzută de NATO în țările limitrofe Rusiei în urma invaziei acesteia în Ucraina, precizează publicația madrilenă. 

Întrebată de televiziunea de stat despre acest subiect, ministrul apărării, Margarita Robles, s-a limitat să reafirme 'angajamentul total' al Spaniei față de NATO.

'În prezent, avem trupe în Letonia, dar și în Lituania, avem navele noastre în Mediterana, și în continuare disponibilitate maximă pentru o întărire atât de necesară pentru descurajare', a declarat ea fără alte precizări.

Spania, care va celebra luni 40 de ani de la aderarea la NATO, va găzdui la sfârșitul lunii iunie următorul summit al Alianței. 

De la începutul conflictului în Ucraina, Madridul a trimis de asemenea material militar Ucrainei, ministrul apărării reamintind în context 'sprijinul total' al Spaniei față de această țară atacată de forțele ruse.

'Atunci când apărăm Ucraina, apărăm valorile noastre ale democrației și ne opunem cruzimilor (președintelui rus Vladimir) Putin', a adăugat ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău