Spania - Inundații în Baleare după cele din regiunea Madridului

  • 28 August 2019 12:10
Spania - Inundații în Baleare după cele din regiunea Madridului

Furtunile și ploile abundente înregistrate în Spania în ultimele zile au lovit marți arhipelagul turistic Insulele Baleare, informează AFP, preluat de Agerpres.

Cele mai puternice ploi au fost înregistrate în insula Mallorca, unde serviciile de urgență au semnalat marți 134 de incidente, potrivit contului lor de Twitter - în principal locuințe și drumuri inundate, dar și căderi de arbori din cauza vântului puternic.

Televiziunea publică spaniolă și-a deschis jurnalul de știri de seară cu imagini înfățișând o femeie care ieșea înotând din mașina ei, luptând împotriva curentului, pe un pod complet inundat din mica localitate Santanyi (sud-estul Mallorcăi).

În doar o oră, s-au înregistrat 96,8 litri de apă pe metru pătrat în Santanyi și 53,7 de litri, pe Aeroportul din Ibiza, unde mai multe zboruri au fost perturbate, potrivit datelor furnizate de Agenția spaniolă de meteorologie.

În luna octombrie a anului trecut, 13 persoane au murit în urma inundațiilor din insula Mallorca, atunci când locuitorii din Sant Llorenc (est) au fost luați prin surprindere de un torent format în urma ploilor diluviene.

De luni după-amiază până marți dimineață, în zona Madridului, ploile abundente au obligat pompierii să efectueze "peste 196 de intervenții, din fericire fără răniți", potrivit contului de Twitter 112.

În orașul cel mai grav afectat, Arganda del Rey, imaginile difuzate de presa locală au arătat străzi transformate în torenți de noroi purtând cu ei mașini sau piese de mobilier stradal.

Circulația pe patru autostrăzi din jurul capitalei spaniole și pe cinci linii de metrou a fost întreruptă luni seară.

Spitalul din Arganda del Rey a fost inundat, la fel și marele spital La Paz din Madrid.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău