Spania înăsprește restricțiile în timp ce crește numărul focarelor de COVID-19

  • 23 Iulie 2020 18:08
Spania înăsprește restricțiile în timp ce crește numărul focarelor de COVID-19

Autoritățile regionale spaniole iau măsuri tot mai drastice pentru a preveni apariția unor noi focare de COVID-19, precum purtarea măștii, închiderea localurilor pe timp de noapte sau limitarea deplasărilor populației, relatează joi agenția EFE, preluat de Agerpres.

În localitatea Totana, din regiunea Murcia, 55 de persoane au fost confirmate pozitiv în ultimele ore, toate având în comun prezența într-un club de noapte.

Guvernul regional a anunțat joi plasarea în carantină a acestei localități cu 32.000 de locuitori și care este acum unul dintre focarele majore de coronavirus din Spania. Localnicii sunt obligați să rămână în case, ieșirile fiind permise numai pentru procurarea de alimente sau medicamente. Ieșirea și intrarea în oraș sunt de asemenea interzise.

În orașul Zaragoza, capitala provinciei Aragon, primăria a decis sancționarea participanților la așa-numitele ''botellón'', petreceri în spații publice în aer liber cu grupuri de tineri care consumă alcool.

Ministerul spaniol al Sănătății a raportat miercuri 730 noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanț al îmbolnăvirilor după încheierea stării de alertă, pe 21 iunie. În prezent în țară sunt 224 de focare active, cele mai afectate fiind regiunile Aragon și Catalonia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău