Spania îl va extrăda în SUA pe fostul șef al informațiilor militare din Venezuela

  • 18 Noiembrie 2019 18:00
Spania îl va extrăda în SUA pe fostul șef al informațiilor militare din Venezuela

Înalta Curte din Spania a anunțat luni că îl va extrăda în SUA pe fostul șef al informațiilor militare din Venezuela, anulând o decizie anterioară de a refuza cererea, relatează Reuters și agerpres.

Hugo Carvajal, un fost colaborator al liderului socialist decedat Hugo Chavez, este dat în urmărire de autoritățile americane sub suspiciunea de trafic de droguri. El a negat acuzațiile care îi sunt aduse, potrivit cărora ar fi colaborat cu gherila marxistă Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC) pentru a introduce ilegal cocaină în SUA.

Instanța a precizat în verdictul scris că "există suficiente dovezi pentru a justifica extrădarea".

Documentul mai precizează că a existat "un comportament continuat și organizat în legătură cu traficul de droguri timp de 20 de ani care reprezintă infracțiunea de apartenență la o organizație criminală și de colaborare cu o organizație teroristă".

Carvajal a fost arestat de poliția spaniolă la solicitarea autorităților americane în luna aprilie. În septembrie, Înalta Curte a emis verdictul că el ar trebui eliberat și cererea de extrădarea refuzată.

Media spaniole au relatat săptămâna trecută că el a dispărut și poliția spaniolă a confirmat că îl caută, fără a preciza de ce sau de cât timp. Avocatul său nu a putut fi contactat pentru a comenta informația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău