Spania ia în calcul administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid

  • 25 Iulie 2021 14:20
Spania ia în calcul administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid

Spania ia în calcul să administreze o a treia doză a vaccinului anti-Covid-19, a declarat ministrul sănătății al guvernului din Madrid, Carolina Darias, alăturându-se astfel discuțiilor privind necesitatea unei doze suplimentare, în contextul apariției variantei Delta. Peste jumătate din populația Spaniei – 52,8% - a fost până acum vaccinată complet, iar 63,7% au primit cel puțin o doză, informează Digi24.ro.

„Totul pare să sugereze că vom fie nevoiți să oferim o a treia doză”, spune ministrul spaniol al sănătății Carolina Darias, adăugând că nu există „niciun dubiu” conform căruia oamenii vor trebui să fie vaccinați anual, notează sursa citată.

Peste jumătate din populația Spaniei – 52,8% - a fost vaccinată complet, în timp ce 63,7% au primit cel puțin o doză.

Eforturile vin într-o perioadă în care țara se chinuie să gestioneze actualul val de infecții, alimentat de răspândirea variantei Delta. Rata de infecție pe 14 zile a crescut de la 134 la 659 per 100.000 în iulie și tinde să fie mult mai mare în rândul tinerilor. Pentru grupul de vârstă de 20-29 de ani, rata este de peste 1.860 la suta de mii de locuitori.

În ultimele zile, Organizația Mondială a Sănătății s-a poziționat împotriva dozelor suplimentare, menționând în acest sens lipsa vaccinurilor din țările sărace, notează Mediafax.

„Vom privi înapoi cu mânie și jenă dacă națiunile bogate încep să ofere doze suplimentare în loc să le doneze”, susține Mike Ryan directorul executiv al programului de urgență din cadrul OMS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău