Spania | Furtuna Karim va aduce în weekend ploi și vânturi puternice în nordul peninsulei Iberice

  • 18 Februarie 2021 16:42
Spania | Furtuna Karim va aduce în weekend ploi și vânturi puternice în nordul peninsulei Iberice

Sosirea unui front umed situat în prezent în nordul Atlanticului va aduce începând de vineri precipitații abundente și rafale de vânt de până la 100 de kilometri în marea parte a Spaniei, mai ales în nordul peninsulei Iberice, în provincia Galiția, relatează joi EFE.

Karim, cea de-a 6-a furtună a anului care a primit un nume de la Agenția Meteorologică spaniolă - Aemet, se află deocamdată în nordul Oceanului Atlantic, între Islanda și Insulele Britanice, a declarat meteorologul Ruben del Campo, care a precizat că începând de vineri vântul va sufla cu putere și va aduce ploi în Galiția, munții Pirinei și în Cordiliera Cantabrică.

În alte zone ale Spaniei va predomina însă vremea frumoasă cu temperaturi înalte pentru această perioadă a anului, a precizat Aemet.

Comunitatea din Galiția a decretat cod portocoliu de precipitații pentru regiunile de coastă cu vânturi de până la 100 km/h, care se vor extinde treptat sâmbătă în zonele de vest și de nord ale Saniei, mai ales în zonele de munte.

Insulele Canare vor fi de asemenea afectate de ploi, mai abundente în nordul și în vestul arhipelagului în cursul zilei de sâmbătă, potrivit Aemet.

De duminică vremea se va schimba practic în întreaga peninsulă iberică, mai ales în regiunea centrală.

Temperaturile primăvăratice, estimate vineri la între 20 și 24 de grade în numeroase comunități, vor scădea drastic sâmbătă și mai ales duminică, cu excepția litoralului mediteraneean.

În centrul și în nordul țării diminețile vor fi geroase și se așteaptă ninsori abundente în Munții Pirinei și în Cordiliera Cantabrică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău