Spania - Fostul rege Juan Carlos I va fi operat pe cord, sâmbătă

  • 22 August 2019 15:33
Spania - Fostul rege Juan Carlos I va fi operat pe cord, sâmbătă

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I, în vârstă de 81 de ani, va suporta sâmbătă o intervenție chirurgicală pe cord, care nu va avea însă un grad ridicat de gravitate, a anunțat miercuri Palatul Regal din Madrid, citat de AFP, preluat de Agerpres.

"Regele Juan Carlos I a efectuat pe 11 și 12 iunie cel mai recent control medical anual al său. Necesitatea programării unei intervenții chirurgicale cardiace pentru sfârșitul lunii august a fost constatată cu acea ocazie", a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Regal.

"Nu pare să fie vorba despre un caz grav (...): am programat-o în iunie pentru sfârșitul lunii august și pacientul a dus de atunci o viață normală", a adăugat același purtător de cuvânt.

Cauzele exacte ale operației, care va avea loc sâmbătă într-un spital privat de la periferia Madridului, nu au fost dezvăluite.

Juan Carlos I, în vârstă de 81 de ani, din care 38 (1975-2014) petrecuți pe tron, s-a retras în iunie din viața publică, la cinci ani după ce a abdicat în favoarea fiului său, Felipe.

A continuat totuși să apară în public în această vară, asistând la Madrid la coride și participând în Finlanda la un concurs de navigație, două dintre pasiunile sale. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău