Spania: Focar uriaș de COVID-19 după o excursie studențească în Baleare

  • 25 Iunie 2021 17:20
Spania: Focar uriaș de COVID-19 după o excursie studențească în Baleare

O excursie studențească în arhipelagul Baleare a provocat apariția unui focar uriaș de mai multe sute de cazuri de infectare cu coronavirus și plasarea în carantină a mii de tineri spanioli în șapte regiuni ale țării, relatează vineri AFP, citat de AGERPRES.

Doar în regiunea Madrid, 320 de tineri au fost testați pozitiv și alți peste 2.000 au fost plasați în izolare după o săptămână de vacanță pe insula Mallorca, a indicat vineri directoarea autorității sanitare regionale, Elena Andradas, într-o conferință de presă.'Totul arată, după testele PCR, că este vorba despre varianta britanică', denumită Alpha, a precizat ea.

În total, șapte regiuni spaniole au depistat cazuri de contaminare în rândul tinerilor legate de acest focar.

Studenții madrileni, cu vârste între 17 și 19 ani, care au participat la excursia de sfârșit de an 'confirmă nerespectarea generalizată a portului obligatoriu al măștii' în timpul sejurului în opt hoteluri din Mallorca, a mai spus Elena Andradas.

Angajații acestor hoteluri sunt testați în prezent de autoritățile sanitare din regiunea Baleare.

Acest 'cluster' gigantic, care ține prima pagină a ziarelor în Spania, survine într-un context în care situația epidemiologică s-a ameliorat considerabil în ultimele săptămâni grație campaniei de vaccinare.

Ca urmare, guvernul a decis renunțarea la obligativitatea măștilor în aer liber începând de sâmbătă.

Potrivit celor mai recente date guvernamentale, o treime (32,9%) din cei în jur de 47 milioane de spanioli sunt deja vaccinați cu schema completă, iar jumătate (50,7%) au primit cel puțin o doză de vaccin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău