Spania cere ajutor Comisiei Europene ca urmare a creșterii valului de migranți

  • 30 Iulie 2018 16:26
Spania cere ajutor Comisiei Europene ca urmare a creșterii valului de migranți

Spania a cerut Comisiei Europene un ajutor suplimentar de urgență pentru a face față creșterii sosirilor de migranți pe Mediterana, solicitare pe care Bruxelles-ul o examinează, a declarat luni purtătoarea de cuvânt comunitară Natasha Bertaud, transmite agenția EFE.

Executivul comunitar 'este la curent' și 'urmărește' situația pe ruta Mediteranei Occidentale, a adăugat ea despre creșterea valului migrator către Spania.

Alte surse comunitare au afirmat că premierul spaniol Pedro Sanchez i-a transmis o scrisoare pe acest subiect președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Natasha Bertaud a amintit că, în contextul creșterii numărului migranților care vin în Europa traversând Mediterana, liderii europeni au abordat această chestiune la ultimul lor summit din luna iunie, când au 'transmis foarte clar' că UE va sprijin Spania și alte țări dacă va fi necesar.

Purtătoarea de cuvânt a amintit de asemenea că Uniunea Europeană oferă de un deceniu ajutor financiar și tehnic Marocului, țara traversată de majoritatea migranților care acum ajung în Spania.

Cu aproape 21.000 de migranți sosiți anul acesta, Spania a depășit Italia ca poartă de intrare clandestină în Europa. Presa din Spania a difuzat sâmbătă seara imagini cu grupuri de migranți africani ce au debarcat săptămâna trecută direct pe plaje turistice.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău