Spania | Catalonia reimpune restricții pentru a stopa creșterea numărului de cazuri de COVID-19

  • 06 Iulie 2021 19:57
Spania | Catalonia reimpune restricții pentru a stopa creșterea numărului de cazuri de COVID-19

Catalonia a decis marți să reimpună restricții pentru a stopa creșterea "exponențială" a cazurilor de COVID-19 înregistrate în ultimele zile, în special în rândul tinerilor, în această regiune din nord-estul Spaniei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Discotecile și alte locuri de divertisment nocturne în spații închise se vor închide de la sfârșitul acestei săptămâni și va fi necesară prezentarea unui test antigen sau PCR negativ, sau a unui certificat de vaccinare, pentru participarea la evenimente în aer liber cu peste 500 de persoane, a anunțat Patricia Plaja, purtătoarea de cuvânt a guvernului catalan, într-o conferință de presă.

"Situația epidemiologică din Catalonia este extrem de complicată", a declarat ea, deoarece "numărul cazurilor crește într-un ritm exponențial, mult mai mare decât putem noi suporta".

"Pandemia nu s-a terminat, noile variante sunt foarte contagioase și avem încă categorii mari de populație care nu sunt vaccinate. Nu putem pretinde că am învins virusul", a avertizat Plaja.

Ea s-a pronunțat chiar pentru revenirea la obligativitatea purtării măștii, subliniind totuși că această decizie nu intră în competența guvernului autonom catalan.

Purtarea unei măști nu mai este obligatorie în aer liber în Spania din 26 iunie.

Situația sanitară s-a deteriorat brusc în ultimele zile în Spania, cu o explozie a numărului de contaminări cu COVID-19 în rândul tinerilor.

În afară de Catalonia, Navarra (nord) a anunțat măsuri limitate începând de miercuri, iar Andaluzia (sud) ar putea face același lucru.

În același timp, campania de vaccinare s-a accelerat: 40,3% din cei aproximativ 47 de milioane de spanioli sunt complet vaccinați împotriva coronavirusului, în timp ce jumătate (55,9%) au primit cel puțin o doză de vaccin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău