Spania: Biden și Sanchez au convenit ca două baze militare să fie folosite pentru primirea refugiaților afgani

  • 22 August 2021 12:37
Spania: Biden și Sanchez au convenit ca două baze militare să fie folosite pentru primirea refugiaților afgani

Președintele american Joe Biden și premierul spaniol Pedro Sanchez au convenit ca două baze militare din sudul Spaniei să fie folosite pentru a primi afgani care au lucrat pentru guvernul american, a anunțat duminică guvernul spaniol, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Într-o conversație telefonică de 25 de minute de sâmbătă noapte Biden și Sanchez au convenit ca bazele de la Moron de la Frontera, din apropiere de Sevilla, și Rota, din apropiere de Cadiz, să fie folosit pentru refugiați din Afganistan până când se fac aranjamente pentru călătoria lor în alte țări.

"Pedro Sanchez și Joe Biden au convenit asupra utilizării bazelor de la Moron și Rota pentru a găzdui afgani care au lucrat cu SUA în perioade de tranzit spre alte țări", a anunțat guvernul spaniol într-un comunicat dat publicității duminică.

"Tocmai am avut o conversație substanțială cu președintele Joe Biden în care am abordat mai multe subiecte de interes comun, în special situația din Afganistan și colaborarea dintre guvernele noastre în evacuarea cetățenilor din acea țară", a postat Sanchez pe Twitter.

Un avion care transporta 110 refugiați afgani și familiile lor a ajuns la centrul de tranzit al UE aflat într-o bază militară din afara Madridului sâmbătă seară, între care 36 de persoane care au lucrat pentru administrația americană în Afganistan.

Baza este folosită pentru a găzdui refugiați afgani care au lucrat cu UE și familiile lor, care apoi se vor muta în alte țări din blocul comunitar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău