Spania ar putea suspenda timp de câteva luni evacuările și plățile chiriilor (Reuters)

  • 31 Martie 2020 09:09
Spania ar putea suspenda timp de câteva luni evacuările și plățile chiriilor (Reuters)

Guvernul spaniol elaborează un pachet de 700 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe chiriașii privați să treacă de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) și probabil va suspenda timp de câteva luni evacuările și plățile chiriilor, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Măsurile ar urma să fie aprobate la reuniunea de marți a Cabinetului, a declarat o sursă din Ministerul Transporturilor, pentru Reuters.

Statul va suspenda evacuările timp de șase luni și plățile chiriilor patru luni, pentru gospodăriile cu venituri scăzute, cel mai grav afectate de pandemie. Ulterior, chiriașii vor achita chiria restantă într-o perioadă de 3-6 ani, conform proiectului de lege, care ar putea fi modificat înainte de a fi aprobat, adaugă sursele. Proprietarii care dețin opt sau mai multe proprietăți vor suporta planificata amânare pe patru luni a plății chiriilor.

Prin schema pentru locuințele publice, statul va furniza până la 600 de milioane de euro în ajutoare directe chiriașilor care se confruntă cu dificultăți. Prin intermediul Agenției publice de creditare, Guvernul va furniza credite de 100 de milioane de euro persoanelor afectate de criză, pentru a plăti la timp chiria.

În plus, contractele de închiriere care expiră în următoarele șase luni vor fi extinse automat cu încă șase luni.

Numărul cazurilor de coronavirus din Spania a urcat luni la 85.195, de la cifra de 78.797 înregistrată duminică, a anunțat Ministerul Sănătății, bilanțul infecțiilor depășindu-l pe cel raportat în China, de 81.470, conform celor mai recente date.

Bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus în Spania a crescut luni la 7.340, după ce duminică au fost înregistrate 6.528. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău