Spania: Alertă de caniculă cu temperaturi de peste 44 de grade

  • 12 August 2021 13:58
Spania: Alertă de caniculă cu temperaturi de peste 44 de grade

Majoritatea teritoriului Spaniei se află în alertă de caniculă cu temperaturi care ar putea depăși joi 42 de grade și peste 44 de grade în zilele următoare, mai ales în regiunile Aragon și Catalonia (nord-est), pe lângă producerea de furtuni cu precădere în zonele de munte, potrivit EFE, citat de AGERPRES.

În provincia Zaragoza (Aragon) termometrele ar putea urca joi până la 43 de grade și până la 42 de grade în Lérida (Catalonia).

Vor depăși de asemenea 40 de grade în Andaluzia (sud) și La Rioja (nordul țării).

Doar regiunile din nord vor fi scutite de valul de căldură, cel mai mare din vara aceasta, care va atinge apogeul vineri și duminică, cu nopți fierbinți cu temperaturi de peste 25 de grade.

Potrivit prognozei Agenției Meteorologice de Stat (AEMET), valul de căldură va dura până în primele zile ale săptămânii viitoare.

Autoritățile au înmulțit avertismentele făcute populației pentru a evita ieșirile în aer liber în orele prânzului și de a bea apă cât mai des.

Au fost, de asemenea, intensificate măsurile de prevenire a incendiilor de pădure, al căror risc în actualele condiții este mai crescut.

În acest sens, șeful guvernului spaniol, Pedro Sánchez, a cerut miercuri "prudență maximă și colaborare deplină".

Pentru a preveni incendiile, autoritățile regionale au restrâns utilizarea mașinilor agricole și accesul în zonele de pădure și în parcurile naționale din Catalonia, Castilla-La Mancha (centru) și Comunidad Valenciana (est).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău