Spania a trimis alte 14 generatoare electrice în Ucraina

  • 19 Noiembrie 2022 16:10
Spania a trimis alte 14 generatoare electrice în Ucraina

Guvernul spaniol a anunțat sâmbătă că a trimis alte 14 generatoare electrice în Ucraina, unde atacurile ruse împotriva infrastructurilor energetice au lăsat numeroși ucraineni fără curent electric și fără apă caldă în pragul iernii, informează Agerpres.

„(Vineri), noi am trimis un nou pachet de 14 de generatoare, înainte de începerea iernii care se arată a fi foarte aspră și foarte dificilă în Ucraina", a anunțat șeful diplomației spaniole, Jose Manuel Albares, în marja Adunării Parlamentare a NATO, la Madrid.

Guvernul ucrainean a cerut vineri "sprijin suplimentar" din partea Uniunii Europene, estimând că aproape jumătate din infrastructurile energetice ale Ucrainei au devenit nefuncționale din cauza loviturilor ruse masive ce le-au vizat de la începutul lui octombrie, în timp ce primele ninsori au căzut joi peste această țară.

Madridul anunțase deja pe 19 decembrie trimiterea a cinci generatoare electrice în Ucraina.

Spania va trimite de asemenea 30 de ambulanțe suplimentare, precum și întăriri polițiste pentru a ajuta autoritățile ucrainene să ancheteze asupra unor posibile crime de război pe teritoriul său, a adăugat Albares.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău