Spania a renunțat la veto și va vota în favoarea Brexit-ului

  • 25 Noiembrie 2018 07:57
Spania a renunțat la veto și va vota în favoarea Brexit-ului

Spania și-a ridicat veto-ul și va vota mâine în favoarea Brexit-ului, după ce a obținut un acord cu privire la Gibraltar , teritoriu britanic din 1713, care urmează și el să părăsească Uniunea Europeană.

Într-o scurtă declarație în fața presei, premierul socialist Pedro Sánchez a precizat că l-a anunțat pe șeful statului, regele Felipe al VI-lea, că Spania a reușit să obțină un acord privind Gibraltarul, relatează Radio România Actualități.

Europa și Marea Britanie au acceptat cererile Spaniei și, în consecință, Spania nu se va opune și va vota pentru Brexit”, a declarat premierul spaniol.

Spania dorește includerea unei precizări privind relația cu Gibraltarul după Brexit.

Premierul Sánchez a mai spus, fără să intre în detalii, că Madridul a obținut garanții suficiente pentru rezolvarea unui conflict care a durat peste 300 de ani și s-a referit la acest acord ca la un succes diplomatic.

La Madrid, în cursul săptămânii, autoritățile spaniole și cele din Gibraltar au ajuns la un acord preliminar privind prețul la tutun, situația muncitorilor spanioli care muncesc în colonie, precum și facilitățile prea mari acordate firmelor cu sediul în Gibraltar, dar cu activitate în Spania. Guvernul spaniol și-a menținut pe tot parcursul săptămânii poziția negativă privind Brexit, solicitând ca orice decizie privind colonia britanică să fie consultată cu Madridul.

Populația din Gibraltar a votat majoritar împotriva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău