Spania a pregătit decretul pentru starea de urgență. Regulile stricte care vor fi aplicate

  • 14 Martie 2020 16:36
Spania a pregătit decretul pentru starea de urgență. Regulile stricte care vor fi aplicate

Spania va decreta stare de urgență după numărul mare de cazuri de infectare cu coronavirus. Vor fi reguli stricte pe care trebuie să le respecte toti cetățenii. În Spania este a doua cea mai mare comunitate de cetățeni români din Europa, care vor fi direct afectați de aceste măsuri restrictive.

Din momentul în are va fi emis decretul, vor fi instituite reguli stricte pentru cetățeni, aceștia fiind consemnați la domiciliu.

Vor avea voie să iasă din casă doar în câteva situații stricte - pentru a cumpăra mâncare, pentru a cumpăra medicamente, pentru a merge sau a se întoarce de la serviciu. Poliția poate opri pe oricine este pe stradă și dacă se va constata că oamenii nu respect regulile, aceștia vor fi sancționați.

Toate structurile de ordine și siguranță vor fi în subordinea ministerului de interne spaniol, astfel că autonomia regiunilor spaniole va fi suspendată din acel moment. Toate structurile de ordine și siguranță vor raporta direct ministrului de Interne spaniol.

 Deplasările vor fi controlate și vor fi impuse restricții.

Odată declarată starea de urgență, guvernul va putea limita mișcarea persoanelor și a vehiculelor în locuri specificate, va putea rechiziționa temporar anumite bunuri, va putea să preia controlul fabricilor și companiilor și să raționalizeze consumul de alimente.

Articolul nu a mai fost activat din 2010, atunci când el a fost folosit ca răspuns la o grevă a controlorilor de trafic. Starea de urgență va fi în vigoare timp de două săptămâni, dar ar putea fi prelungită cu acordul parlamentului de la Madrid.

Românii reprezintă în acest moment cea mai mare comunitate de străini din Spania. Conform datelor disponibile de la autoritățile spaniole, numărul cetățenilor români rezidenți în Spania este de puțin peste 1 milion de persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău