Spania a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței, miercuri, și anunță că va cumpăra vaccinuri cu ajutorul Uniunii Europene

  • 26 Mai 2022 08:29
Spania a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței, miercuri, și anunță că va cumpăra vaccinuri cu ajutorul Uniunii Europene

Spania a înregistrat, miercuri, un total de 59 de cazuri noi de variola maimuței și urmează să ia măsuri, inclusiv comandarea de vaccinuri și antivirale printr-o achiziție realizată cu ajutorul Uniunii Europene.

Un total de 59 de cazuri au fost detectate prin testul PCR, dintre care 20 confirmate prin secvențiere genomică, a spus ministra sănătății din Spania, Carolina Darias, într-o conferință de presă, conform AFP, citat de Agerpres.

„Este rezonabil să presupunem că, fiind depistați pozitiv, toți acești oameni au boala”, a explicat directorul Institutului de Cercetare Carlos III, Cristobal Belda. În total, 171 de cazuri suspecte au fost depistate în țară.

Spania intenționează să achiziționeze vaccinuri Imvanex și antivirale Tecovirimat printr-o achiziție în grup a UE pentru a frâna răspândirea acestui virus, a anunțat Darias.

Organizația europeană HERA (Health Emergency Response Authority) „va pune vaccinul la dispoziția statelor membre, în speță vaccinul Imvanex”, a spus ea, fără a preciza cantitățile sau termenele de distribuție.

„HERA va stabili termenele iar dozele vor fi distribuite în mod echitabil între statele membre pentru aceste produse cu producție limitată și cu acces limitat”, a mai spus responsabila spaniolă.

Imvanex, de la laboratorul Bavarian Nordic, este un vaccin de generația a 3-a autorizat în Europa din 2013 și indicat împotriva variolei la adulți.

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuțelor, dar multiplicarea cazurilor poate fi stopată prin vaccinarea împotriva variolei, a explicat OMS.

Variola maimuței, detectată în ultimele săptămâni în Europa și în America de Nord, este o maladie rară originară din Africa, de care oamenii se vindecă, în general, spontan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău