Spania a decis să primească o navă cu 600 de refugiați

  • 11 Iunie 2018 16:52
Spania a decis să primească o navă cu 600 de refugiați

Spania a decis să primească din motive umanitare nava cu peste 600 de migranți la bord, refuzată de Italia și Malta și care se află acum în apele Mării Mediterane.

Premierul spaniol, Pedro Sánchez, a dat instrucțiuni ca vasul să fie primit în portul Valencia. Șeful guvernului de la Madrid spune că țara sa își îndeplinește astfel angajamentele internaționale în problema crizei umanitare.

Este obligația noastră să ajutăm la evitarea unei catastrofe umanitare și să oferim acestor persoane un loc sigur, respectând astfel obligațiile impuse de dreptul internațional, afirmă premierul spaniol. 

Mai devreme, Comisia Europeană și Înaltul comisar ONU pentru refugiați ceruseră Italiei și Maltei să asigure de urgență îngrijiri umanitare pentru cei peste 600 migranți aflați la bordul navei. 

Ministrul italian de interne, Mateo Salvini,  a justificat refuzul de a primi vasul prin faptul că Italia nu poate fi transformată într-o enormă tabără de refugiați. La rândul lor, autoritățile malteze spun că au acceptat deja un număr foarte mare de migranți. 

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău