SpaceX va lansa o misiune pe Lună plătită în criptomoneda Dogecoin

  • 10 Mai 2021 10:47
SpaceX va lansa o misiune pe Lună plătită în criptomoneda Dogecoin

Compania SpaceX a miliardarului Elon Musk va lansa anul viitor un satelit către Lună în cadrul unei misiuni plătite în totalitate cu criptomoneda Dogecoin, a anunțat duminică societatea canadiană Geometric Energy Corporation, care va conduce misiunea selenară, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Satelitul, numit DOGE-1, va fi lansat la bordul unei rachete Falcon-9 a SpaceX în primul trimestru al anului 2022, a declarat compania din Calgary într-un comunicat.

Satelitul, de formă cubică și cu o greutate de 40 de kilograme, va avea ca scop obținerea ''informațiilor despre spațiul selenar cu ajutorul senzorilor și a camerelor de luat vederi de la bord'', a precizat compania.

''DOGE-1 Mission to the Moon'' va fi ''prima încărcătură comercială selenară din istorie plătită în totalitate cu Dogecoin'', a indicat Geometric Energy Corporation, fără a specifica valoarea tranzacției.

''Suntem încântați să lansăm DOGE-1 pe Lună!'', a declarat Tom Ochinero, vicepreședintele departamentului de vânzări comerciale din cadrul SpaceX, adăugând că ''misiunea va demonstra aplicarea criptomonedelor dincolo de orbita Pământului și va pune bazele comerțului interplanetar''.

Anunțul vine la scurt timp după ce Elon Musk a fost prezent în emisiunea umoristică de televiziune Saturday Night Live (SNL) în care controversatul CEO al companiilor Tesla și SpaceX a promovat Dogecoin, despre care a spus că este o monedă virtuală creată în glumă, pe care a legitimat-o cu ajutorul mesajelor sale de pe Twitter.

Fervent susținător al criptomonedelor, Elon Musk a răspuns sâmbătă seară, în cadrul SNL, într-un scheci în care i s-a pus insistent întrebarea "dar ce este de fapt Dogecoin?", că este ''un vehicul financiar de neoprit, care va cuceri lumea''. Antreprenorul a adăugat cu entuziasm: ''înainte către Lună!''. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău