SpaceX a pierdut contactul cu Starship, racheta care trebuia să ajungă pe Lună

  • 14 Martie 19:09
SpaceX a pierdut contactul cu Starship, racheta care trebuia să ajungă pe Lună

SpaceX a lansat astăzi, 14 martie, racheta Starship de la baza Starbase, aflată lângă plaja Boca Chica din sudul Texasului.

La aproximativ o oră după lansare, SpaceX a pierdut contactul cu racheta când aceasta se afla la 65 km deasupra Pământului, în timpul coborârii. Specialiștii companiei precizează că testul nu este considerat un eșect total, deoarece racheta a reușit să zboare cel mai mult de până acum, iar datele colectate acum sunt esențiale pentru viitorul zbor de test, transmite Biziday

“Anunțăm că am pierdut nava. Nu va avea loc nicio amerizare astăzi, dar, din nou, este pur și simplu incredibil să vedem cât de departe am ajuns de data aceasta”, a transmis unul dintre oficialii SpaceX, care a precizat că vor fi prezentate mai multe detalii în orele următoare.

SpaceX a proiectat sistemul de lansare Starship pentru a fi pe deplin reutilizabil și speră să îl folosească pentru misiuni de explorare și turism spațial. Compania a vândut deja două călătorii private în jurul Lunii pe Starship, iar NASA a ales nava pentru misiunea Artemis 3, prin care și-a propus să ducă astronauți pe Lună până în 2026. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău