SpaceX a amânat lansarea unei rachete Falcon 9 ce transporta sateliți Starlink

  • 01 Martie 2021 19:00
SpaceX a amânat lansarea unei rachete Falcon 9 ce transporta sateliți Starlink

Lansarea unei rachete Falcon 9, folosită de compania SpaceX și pentru alte misiuni, a fost anulată în ultimele minute, duminică noapte, transmite luni Space.com, preluat de Agerpres.

Racheta Falcon 9 trebuia să transporte pe orbită o nouă serie de 60 de microsateliți Starlink pentru internet de mare viteză.

Misiunea a fost anulată în mod automat, cu mai puțin de 90 de secunde înainte de lansarea ce urma să aibă loc de la Centrul Spațial Kennedy, aparținând NASA, din Cape Canaveral, Florida.

"Vehiculul și încărcătura se află în stare bună. Următoarea oportunitate de lansare va avea loc mâine", a declarat duminică Andy Tran, reprezentant al companiei SpaceX.

Această misiune a mai fost anulată în luna februarie din cauza unor probleme de hardware și a condițiilor meteorologice nefavorabile. Misiunea, denumită Starlink 17, va fi cea de-a 6-a lansare a companiei SpaceX în 2021. SpaceX dispune în prezent de peste 1.000 de sateliți Starlink pe orbită

Prima treaptă a rachetei Falcon 9 ce va fi utilizată pentru această misiune a mai fost folosită în alte 7 misiuni - lansarea unui satelit Iridium-8, a unui satelit Telstar 18 Vantage, precum și pentru lansarea a cinci serii de sateliți Starlink.

Conform predicțiilor meteorologice, luni noaptea șansele ca vremea să permită lansarea misiunii Starlink 17 sunt de 70%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău