Procurorul general interimar infirmă faptul că în privința lui Alexei Greceanîi a fost deschis un dosar PENAL. „Este o cauză penală, însă e pe faptă”

  • 17 Octombrie 2019 13:56
Procurorul general interimar infirmă faptul că în privința lui Alexei Greceanîi a fost deschis un dosar PENAL. „Este o cauză penală, însă e pe faptă”

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, infirmă declarațiile făcute astăzi de deputata Marina Tauber, potrivit cărora pe numele lui Alexei Greceanîi, soțul președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost deschis un dosar penal, scrie ziarul NATIONAL.

Procurorul precizează că există o cauză penală privind nerambursarea creditelor la Banca de Economii, însă a fost deschisă „pe fapt”, în care figurează și compania „Alsvit-Vin”, potrivit sursei citate ziarul națioanal .

Ziarul Național amintește că firma „Alsvit-Vin”, fosta „Alsvit-Print”, în care soțul Zinaidei Greceanîi a avut calitatea de fondator în anul 2011, este vizată în două dosare penale.

Alexei Greceanîi a fost membru al Consiliului de Administrație al Companiei Fabrica de Vin din Cojușna, care a fost creditată cu 1,63 de milioane de euro și 500 000 de dolari americani, iar în 2010 această fabrică și-a declarat falimentul.

În 2011, firma off-shore „Alsvit-Print”, înregistrată în Cipru, al cărei proprietar-beneficiar era Alexei Greceanîi, a luat un nou credit, în valoare de 40 de milioane de lei, tot de la BEM, pentru a răscumpăra gajul Fabricii de Vinuri din Cojușna, care în prezent nu mai funcționează.

Sursa:Ziarul Național 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău