Soția unui marinar de pe crucișătorul Moskva confirmă că soțul său a murit și alți 27 de membri ai echipajului sunt dați dispăruți, deși Rusia spune că nu a murit nimeni

  • 17 Aprilie 2022 16:58
Soția unui marinar de pe crucișătorul Moskva confirmă că soțul său a murit și alți 27 de membri ai echipajului sunt dați dispăruți, deși Rusia spune că nu a murit nimeni

Soția unui dintre marinarii de pe crucișătorul Moskva care a suferit o explozie și un incendiu la bord, iar ulterior s-a scufundat, spune că soțul său a murit, iar alți 27 de membri ai echipajului sunt dați dispăruți, în ciuda faptului că autoritățile ruse nu au anunțat victime, scrie Europa Liberă Ucraina, potrivit BBC.

Vestea morții marinarului, Ivan Vakhrushev, în vârstă de 41 de ani, a fost dată de soția sa pe un site de socializare rusesc (Odnoklassniki).

"Eroul nostru!!! A murit făcându-și datoria. A luptat până la ultima suflare pentru navă. Suntem în lacrimi și în doliu. Vei fi mereu un erou în inimile noastre", a scris ea pe site.

Varvara Vakhrusheva le-a spus jurnaliștilor că soțul ei a murit în urma scufundării.

Ea a fost informată despre moartea lui pe 14 aprilie, adăugând că trupul său a fost găsit, dar circumstanțele morții sale nu au fost dezvăluite.

Vakhrusheva a spus că alți 27 de membri ai echipajului au fost dispăruți, dar nu a existat nicio confirmare oficială în acest sens.

Ministerul rus al Apărării a publicat sâmbătă imagini video cu o paradă la Sevastopol cu ​​ceea ce ar fi fost marinarii de pe nava scufundată, prima dovadă oferită cu privire la supraviețuirea oricăror marinari de pe vas.

Aceștia au fost întâmpinați de șeful Marinei, Nikolay Yevmenov.

Ministerul a anunțat joi seara că Moskva s-a scufundat în mările furtunoase după un incendiu provocat de explozia muniției. Ucraina a spus că a scufundat nava cu două rachete Neptun.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău