Soția unui fost primar al Chișinăului candidează la Primăria București

  • 21 Aprilie 2016 22:44
Soția unui fost primar al Chișinăului candidează la Primăria București

Sotia fostului primar al Chisinaului Nicolae Costin, Iuliana Gorea Costin, va candida la alegerile locale din Romania pentru functia de Primar General al Bucurestiului, fiind susținută de Partidul National Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD).

"Se pare că România este singurul stat înconjurat de români. Criza morală, socială, economică își are rădăcina în problemele sufletești. Spartul oglinzilor, devenit sport național, nu reprezintă soluția", susține Iuliana Gorea Costin într-un mesaj plasat pe pagina sa de facebook.

Ea precizează că a decis să își depună candidatura "pentru a promova și a implementa, principiile si valorile istorice ale PNȚCD, condiție necesară pentru renașterea spirituală și pentru imbunatățirea vieții oamenilor".

Iuliana Gorea Costin a absolvit două facultăți, Filologie (1982) și Drept (1990), în cadrul Universității de Stat din Chișinău. A lucrat ca profesor de liceu. În calitate de inspector școlar, Iuliana Gorea Costin a contribuit la reformarea sistemului de învățământ după modelul românesc, iar în 1990 a fondat primul liceu roman-englez "Mircea Eliade".

Ea este soția primului primar al Chișinăului după proclamarea independenței, Nicolae Costin, (1990 - 1994), coautor al Declarației de Independență a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău