Soția șefului informațiilor militare ucrainene, Kirill Budanov, ar fi fost intoxicată cu metale grele

  • 28 Noiembrie 2023 12:10
Soția șefului informațiilor militare ucrainene, Kirill Budanov, ar fi fost intoxicată cu metale grele

Soția șefului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării (GUR/HUR), Kirill Budanov, a fost otrăvită cu metale grele, scrie defenseromania.ro.

Publicația Babel, citată de media ucraineană, relevă că Marianna Budanova a fost internată în spital după o deteriorare prelungită a sănătății sale, iar în prezent urmează o schemă de tratament. 

Aceasta a fost diagnosticată cu leziuni cauzate de intoxicația cu metale grele. „Aceste substanțe nu sunt folosite în niciun fel în viața de zi cu zi și în afacerile militare. Prezența lor poate indica o încercare intenționată de a otrăvi o anumită persoană ”, a spus structura de informații, care face aluzie la o posibilă încercare de asasinat împotriva lui Kirill Budanov.

Șeful informațiilor militare ale Ucrainei, Kirill Budanov, declara în această vară că soția sa locuiește cu el în biroul lui, iar cei doi stau împreună 24/7 din motive de securitate. 

Surse ale UPravda din structura de informații a Armatei confirmă că substanțele au ajuns în corpul acesteia, cel mai probabil, prin alimente: „Deoarece soția lui Budanov este mică, cu o greutate mică, s-a manifestat mai repede la ea. Și așa s-a confirmat otrăvirea la încă câțiva angajați: sunt doar un mic gigant, nu au observat nimic în spatele lor, sunt și ei tratați acum”.

RBC-Ucraina a remarcat că nu se știe încă dacă substanța cu care a fost intoxicată soția șefului HUR a fost administrată o singură dată sau dacă Marianna Budanova a fost otrăvită în mod repetat.

În iunie 2023, Andriy Yusov, reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor,  a declarat pentru  UPravda că Kyrylo Budanov, șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării, a supraviețuit la peste o 10 de încercări de asasinat asupra sa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău