Soția noului președinte al Ucrainei a cumpărat un apartament de lux în Crimeea, la jumătate de preț

  • 01 Mai 2019 16:47
Soția noului președinte al Ucrainei a cumpărat un apartament de lux în Crimeea, la jumătate de preț

Soția noului președinte ucrainean Volodimir Zelenski a cumpărat un apartament de lux de la omul de afaceri Oleksandr Buriak, plătind mai puțin de jumătate din valoarea de piață a acestuia, informează Reuters, citând documente oficiale, potrivit Digi24.ro.

Zelenski a câștigat turul al doilea al alegerilor prezidențiale cu 73 la sută din sufragii, în fața președintelui în exercițiu, Petro Poroșenko, notează sursa citată

„Însă achiziționarea unui apartament de lux în complexul Emperor de pe malul Mării Negre, în Crimeea, arată că familia lui Zelenski a beneficiat de pe urma unei tranzacții cu un membru marcant al acestei elite”, scrie agenția Reuters, citată de News.ro.

Soția lui Zelenski, Olena Zelenska, a achiziționat, la jumătate de preț, un penthouse în acest complex de pe malul Mării Negre aparținând oligarhului Oleksandr Buriak. Ea a plătit, în 2013, suma de 163.893 de dolari pentru apartamentul cu trei camere, potrivit declarației de venit depuse de soțul ei anul acesta. Asta înseamnă 1.263 de dolari pe metru pătrat, în condițiile în care valoarea de piață la acel moment, potrivit site-ului domik.ua, era între 3.000 și 4.000 de dolari pe metru mătrat, mai scrie sursa citată.

Un agent imobiliar a declarat, sub protecția anonimatului, că un apartament ca cel din complexul Emperor se vinde de obicei cu prețuri cuprinse între 2.500 și 3.000 de dolari pe metru pătrat, dar poate ajunge și până la 5.000 de dolari pe metru pătrat.

Nici Zekenski, nici soția acestuia și nici omul de afaceri nu au dorit să comenteze informațiile, precizează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău