Soția lui 'El Chapo', fostul șef al cartelului mexican al drogurilor Sinaloa , arestată pentru trafic de stupefiante

  • 23 Februarie 2021 10:37
Soția lui 'El Chapo', fostul șef al cartelului mexican al drogurilor Sinaloa , arestată pentru trafic de stupefiante

Soția fostului șef al cartelului mexican al drogurilor Joaquin 'El Chapo' Guzman a fost arestată luni în statul american Virginia sub acuzația de trafic de stupefiante, a anunțat Departamentul de Justiție al SUA, potrivit DPA, preluat de Digi24.ro

În vârstă de 31 de ani, Emma Coronel Aispuro, care are dublă cetățenie, americană și mexicană, este acuzată că face parte dintr-o rețea care aducea cocaină, metamfetamină, heroină și marihuana în SUA, conform documentelor din instanță.

Ea este de asemenea suspectată că l-a ajutat pe Guzman, care a fost timp de 25 de ani liderul puternicului cartel al drogurilor Sinaloa, în îndrăzneața sa evadare din închisoarea Altiplano din Mexic folosind o serie de tuneluri în 2015.

Conform autorităților americane, femeia a plănuit o altă evadare din închisoare a lui Guzman după ce 'lordul drogurilor' a fost arestat din nou în 2016.

Guzman este închis în prezent într-un penitenciar de maximă securitate în statul american Colorado.

În februarie 2019, jurații l-au găsit pe Guzman vinovat de toate capetele de acuzare, printre care participarea la o organizație criminală, producerea și distribuirea internațională de cocaină și heroină, spălare de bani și utilizarea de arme de foc. Emma Coronel Aispuro s-a numărat printre persoanele prezentă în instanță.

El a fost extrădat în SUA la începutul lui 2017 pentru a fi judecat. Ca parte a acordului de extrădare cu Mexicul, SUA au exclus pedeapsa cu moartea.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău