Soția fostului șef chinez al Interopol a primit azil în Franța

  • 15 Mai 2019 11:58
Soția fostului șef chinez al Interopol a primit azil în Franța

Soția fostului șef al Interpol Meng Hongwei a primit azil în Franța, a anunțat avocatul ei, informează miercuri Reuters, citat de Agerpres.

Interpol, organizație internațională de coordonare a forțelor de poliție, cu sediul în Franța, a anunțat în octombrie anul trecut că Meng a demisionat de la conducerea ei, la câteva zile după ce soția lui, Grace Meng, a anunțat dispariția lui după ce acesta călătorise în țara natală China.

Procurori chinezi au formulat luna aceasta acuzații oficiale împotriva lui Meng, învinuindu-l de abuz de putere și luare de mită.

În martie, Partidul Comunist aflat la putere în China a anunțat că propria sa investigație cu privire la Meng a dezvăluit că acesta a cheltuit sume "extravagante" din fondurile de stat, a făcut abuz de putere și a refuzat să se conformeze deciziilor partidului.

Soția lui a infirmat acuzațiile și a declarat că arestarea lui a fost motivată politic.

Meng a devenit șeful Interpol la sfârșitul lui 2016, când China și-a extins acțiunile pentru a-și asigura posturi de conducere în cadrul unor organizații internaționale. Numirea lui în această funcție a suscitat la acea vreme îngrijorări din partea organizațiilor privind drepturilor omului care atenționau că Beijingul vizează acest post pentru a-i urmări pe disidenții de peste hotare.

În timpul mandatului președintelui Xi Jinping, China a declanșat o amplă acțiune de reprimare împotriva corupției oficiale, scrie Reuters. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău