Soros-Moldova a lansat portalul parajurist.md

  • 03 Decembrie 2013 15:46
Soros-Moldova a lansat portalul parajurist.md

Un portal electronic care explică legile pe înțelesul oamenilor de rând a fost lansat, marți, 3 decembrie, de Fundația Soros-Moldova.

 

Pagina de internet parajurist.md conține informații practice și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări de natură juridică, fiind o premieră pentru Republica Moldova. Portalul apare după ce, acum trei ani, Fundația Soros a organizat o rețea de parajuriști, care le oferă oamenilor din localitățile rurale asistență juridică primară gratuită. 

Rețeaua de parajuriști funcționează în câteva dintre localitățile rurale din Republica Moldova, din 2010. Deocamdată numărul acestora se ridică la 30 de persoane special instruite pentru a oferi gratuit asistența populației. Pentru a le putea oferi cetățenilor un acces mai larg la informație, a fost creat site-ul parajurist.md, a subliniat coordonatorul proiectului, Diana Marian.

Portalul este structurat pe 15 domenii juridice, cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum cele legate de protecția socială, proprietate, impozite și plăți fiscale, acte de stare civilă, protecția consumatorilor și altele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău