Sora lui Kim Jong-un se va deplasa în Coreea de Sud pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang

  • 07 Februarie 2018 12:54
Sora lui Kim Jong-un se va deplasa în Coreea de Sud pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang

Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un se va deplasa în Coreea de Sud pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, a anunțat miercuri Ministerul sud-coreean al Unificării, transmite AFP.

Kim Yo-jong va face parte din delegația la nivel înalt așteptată vineri în Coreea de Sud și care va fi condusă de șeful de stat onorific al Coreei de Nord, cum s-a anunțat anterior.

Duminică, guvernul sud-coreean a făcut cunoscut că un înalt responsabil nord-coreean cu atribuții onorifice se va deplasa vineri în Coreea de Sud pentru o vizită de trei zile, vizita având legătură cu Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang. Numele oficialității nord-coreene este Kim Yong-nam, președintele prezidiului Adunării Populare Supreme (parlamentul nord-coreean controlat de partidul unic), care ocupă funcția simbolică de șef de stat nord-coreean. Acesta nu este înrudit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

În ce o privește, Kim Yo-jong, despre care se crede că are aproape 30 de ani, a fost promovată în octombrie în biroul politic al Partidului Muncitoresc, forul de decizie prezidat de fratele ei. Ea a fost văzută de multe ori alături de Kim Jong-un în "vizite de orientare pe teren" și este responsabilă cu propaganda.

Ar fi prima vizită în Coreea de Sud a unui membru al familiei Kim, care conduce de trei generații Coreea de Nord, notează Yonhap.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău