Sora lui Kim Jong Un, promovată în cel mai important organism al guvernului din Coreea de Nord

  • 30 Septembrie 2021 08:58
Sora lui Kim Jong Un, promovată în cel mai important organism al guvernului din Coreea de Nord

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, a fost numită în Comisia pentru afaceri de stat, cel mai înalt organ al executivului din Coreea de Nord. Este cea mai importantă poziție în ierarhia politică pe care o ocupă sora liderului nord-coreean.

O consilieră foarte apropiată a fratelui său, Kim Yo Jong a fost promovată membru în Comisia pentru afaceri de stat, într-o serie de modificări aprobate de Adunarea populară supremă, parlamentul de la Phenian, a anunțat agenția oficială KCNA, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

Nu mai puțin de nouă membri ai Comisiei au fost demiși din funcții, inclusiv un vicepreședinte, Pak Pong Ju și diplomatul Choe Son Hui, una din puținele femei care a deținut o funcție înaltă în ierarhia conducerii Coreei de Nord și care a jucat un rol cheie în negocierile cu Statele Unite.

Ziarul oficial Rodong Sinmun a publicat joi portretele noilor membri, Kim Yo Jong remarcându-se prin tinerețea sa și prin faptul că este singura femeie.

Kim Yo Jong a fost deseori văzută alături de fratele ei, Kim Jong Un, cu care a studiat în Elveția, mai ales în timpul summiturilor cu președintele american Donald Trump și cu președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Rolul său politic exact a făcut mult timp obiectul speculațiilor. Uneori este dată ca posibil succesor al fratelui, ceea ce ar face din ea prima femeie conducătoare a acestei țări conservatoare din punct de vedere social.

Kim Yo Jong s-a remarcată prin declarații agresive la adresa Washingtonului sau a Seulului, în special înaintea distrugerii de către Phenian a biroului de legătură din partea de nord a frontierei, construit și finanțat de sud-coreeni.

Cu toate acestea, semnificația unor astfel de declarații a rămas incertă având în vedere poziția relativ lipsită de importanță a acesteia ca director adjunct al unui departament din cadrul Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean, ea însăși precizând uneori că vorbește în nume propriu.

Rangul oficial al tinerei de 34 de ani a fluctuat de-a lungul timpului.

Noua calitate de membru în Comisia pentru afaceri de stat este cea mai înaltă poziție în ierarhia politică pe care o ocupă sora liderului nord-coreean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău