Sora aviatoarei ucrainene Nadia Savcenko a fost reținută la Moscova

  • 28 Aprilie 2016 10:03
Sora aviatoarei ucrainene Nadia Savcenko a fost reținută la Moscova

Vera Savcenko, sora aviatoarei ucrainene Nadia Savcenko, aflată în detenție în Rusia, a fost reținută, miercuri, 27 aprilie, de către autoritățile ruse și se află în custodia poliției, anunță, joi, serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, citat de RADOR.Consulul ucrainean se află alături de ea la secția de poliție și depune eforturi pentru…

Vera Savcenko, sora aviatoarei ucrainene Nadia Savcenko, aflată în detenție în Rusia, a fost reținută, miercuri, 27 aprilie, de către autoritățile ruse și se află în custodia poliției, anunță, joi, serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, citat de RADOR.

Consulul ucrainean se află alături de ea la secția de poliție și depune eforturi pentru eliberarea sa. Ambasada ucraineană de la Moscova, de asemenea, face demersuri în acest sens, se arată într-o depeșă remisă de Ministerul ucrainean de Externe.

Potrivit avocatului Ilia Novikov, Vera Savcenko a fost reținută la ieșirea din Federația Rusă, unde autoritățile i-au comunicat că este dată în urmărire în baza unui articol din Codul Penal rus, după ce ar fi insultat un judecător din Cecenia.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, de asemenea, a cerut MAE ucrainean să depună toate eforturile pentru ca Vera Savcenko să se poată întoarce în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău