Sony plătește 2,3 miliarde dolari pentru EMI, devenind cea mai mare casă de discuri

  • 22 Mai 2018 16:49
Sony plătește 2,3 miliarde dolari pentru EMI, devenind cea mai mare casă de discuri

Gigantul nipon Sony Corp a anunțat marți, 22 mai, că va plăti aproximativ 2,3 miliarde de dolari pentru a obține controlul asupra companiei britanice EMI Music Publishing, devenind cea mai mare casă de discuri din lume, într-o industrie care a găsit o nouă viață în serviciile de streaming, transmit Reuters și DPA.

Achiziția, în urma căreia Sony obține acces la un catalog de peste două milioane de cântece de la Queen la Pink, Kanye West, Sam Smith și Sia, este cea mai mare de până acum realizată de directorul general Kenichiro Yoshida, care a preluat conducerea companiei în aprilie.

În urma tranzacției, Sony vrea să profite de creșterea rapidă a serviciilor de streaming muzical, cum ar fi Spotify și Apple Music, care au condus la o redresare în industria muzicală.

În prezent, EMI domină 15% din industria caselor de discuri iar, alături de divizia Sony ATV, va face din compania niponă liderul acestei industrii, cu o cotă de piață de 26%, a afirmat un purtător de cuvânt al Sony.

Alți jucători majori sunt Universal Music Group și Warner Music Group.

Conform acordului, Sony își va majora participația de la 30% la 90%, achiziționând participația deținută de Mubadala Investment Company. Restul de 10% va fi deținut de moștenitorii lui Michael Jackson.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău