Sondaje | Germanii vor ca Angela Merkel să-și ducă la bun sfârșit mandatul de cancelar federal

  • 06 Septembrie 2019 09:20
Sondaje | Germanii vor ca Angela Merkel să-și ducă la bun sfârșit mandatul de cancelar federal

Aproape trei sferturi dintre germani doresc ca Angela Merkel să rămână cancelar federal până la sfârșitul mandatului său, în 2021, potrivit unui sondaj de opinie realizat de postul public de radio ZDF, informează joi dpa, preluat de Agerpres.

Cancelarul federal se bucură de popularitate în special printre membrii Uniunii Creștin-Democrate pe care o conduce, 88% dintre aceștia declarând că s-ar bucura să o vadă încheindu-și cel de-al patrulea mandat, în timp ce, în mod surprinzător, 85% dintre susținătorii Verzilor, în opoziție, au același punct de vedere.

Potrivit sondajului realizat de ZDF, sprijinul pentru ampla coaliție a Angelei Merkel, care include Partidul Social-Democrat ca cel mai recent membru, a crescut la 62% dintre persoane care susțin că aceasta face treabă bună, de la 50% în august.

Un sondaj separat realizat de postul public rival ARD vine cu rezultate radical diferite, potrivit cărora 67% dintre germani sunt nemulțumiți de performanțele coaliției de guvernare.

Cu toate acestea, 61% dintre respondenții la sondajul ARD consideră că actuala coaliție ar trebui să-și ducă până la sfârșit mandatul.

Barometrul Politic al ZDF cifrează sprijinul acordat CDU, alături de partidul Uniunea Creștin-Socială din Bavaria, la 28%, fiind urmat de Verzi, cu 24%. Social-Democrații se bucură de sprijinul a 15% dintre respondenți, partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) de 13%, cel al extremei stângi Die Linke - de 7%, iar Partidul Liberal Democrat (FDP) - de 6%.

În ceea ce o privește pe succesoarea Angelei Merkel la conducerea CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, aceasta stă foarte prost în sondaje. Potrivit sondajului ZDF, 71% pun la îndoială abilitatea ei de a conduce partidul, iar în sondajul ARD, 66% și-au exprimat nemulțumirea față de performanțele ei. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău