SONDAJ: Trei partide ar accede în Parlament, iar alte trei ar fi la limita pragului electoral

  • 29 Ianuarie 2020 11:24
SONDAJ: Trei partide ar accede în Parlament, iar alte trei ar fi la limita pragului electoral

În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, trei partide ar accede în Parlament, iar alte trei ar fi la limita pragului electoral, potrivit unui sondaj realizat de compania Intellect Group. Sondajul confirmă și rezultatele altor cercetări sociologice, potrivit cărora Igor Dodon și Maia Sandu se vor confrunta, cel mai probabil, în al doilea tur de scrutin la viitoarele alegeri prezidențiale.

În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, Partidul Socialiștilor  ar acumula aproximativ 40% din voturile celor care au exprimat o opțiune clară de vot, Partidul Acțiune și Solidaritate – 28 la sută și Partidul Democrat – aproape 11%. Platforma Demnitate și Adevăr, formațiunea Partidul Nostru și Partidul Șor sunt la limita pragului electoral.

Directorul companiei, Ian Lisnevschi a arătat că PAS a înregistrat un rating puțin mai bun decât la ultimul sondaj, iar PSRM își menține votanții, în pofida atacurilor din partea dreptei politice.

„Diferența nu este mare, PAS chiar a crescut cu 2-3% în comparație cu sondajul precedent. PSRM, de fapt, nu are concurenți. Noi vedem această bătălie între Blocul ACUM și PSRM, dar ei nu sunt concurenți. Ce nu ar face PAS, el nu lovește în electoratul PSRM, adică încearcă să convingă acel electoral care și așa nu-l votează (pe PSRM n.red). De aceea, ratingul mare al PSRM se menține.”

Potrivit cercetării sociologice, schimbarea puterii la Chișinău este privită diferit de cetățeni – 31% consideră că este una spre bine, iar 29 la sută o privesc negativ. De asemenea, părerile oamenilor rămân împărțite aproximativ egal și în privința vectorului geopolitic al Republicii Moldova.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-23 ianuarie pe un eșantion de 1134 de persoane, marja de eroare estimată de organizatori fiind de 3%. Sondajul a fost realizat din resursele proprii ale companiei, a declarat directorul acesteia, Ian Lisnevschi.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău