SONDAJ | Tot mai mulți tineri renunță la facebook

  • 01 Iunie 2018 08:27
SONDAJ | Tot mai mulți tineri renunță la facebook

Facebook devine tot mai desuet iar tinerii îi întorc spatele: adolescenții americani preferă tot mai mult alte rețele de socializare, mai axate pe fotografii și videoclipuri, potrivit unui studiu publicat joi și preluat de AFP.

Potrivit unui sondaj realizat de Pew Research Center, un think tank cu sediu la Washington, 51% dintre tinerii cu vârste între 13-17 ani folosesc Facebook față de 85% pentru YouTube (Google), 72% pentru Instagram (deținut de Facebook) sau 69% pentru Snapchat, care confirmă o tendință relevată și de alte studii.

Profilul utilizatorilor s-a schimbat din 2014-2015: Pew Research Center estima atunci la 71% procentul adolescenților americani pe Facebook, care numără în total 2,2 milliarde de utilizatori activi pe lună.

Un alt studiu publicat joi relevă că 95% dintre adolescenți chestionați au mărturisit că folosesc un smartphone, în timp ce 45% se declară online "aproape permanent", o creștere de două cifre.

"Peisajul rețelelor de socializare s-a schimbat complet în rândul adolescenților în ultimii trei ani", a comentat Monica Anderson, autoarea studiului.

În ce privește impactul rețelelor de socializare în viața adolescenților, părerile sunt împărțite: 31% dintre ei îl consideră în general pozitiv, iar 24% în general negativ, în timp ce 45% sunt de părere că nu este nici pozitiv nici negativ.

Printre factorii pozitivi: posibilitatea de a rămâne "conectat", de a găsi informații și persoane care au aceleași subiecte de interes. La aspectele negative, tinerii citează hărțuirea online, difuzarea de știri false, sau dependența.

Un studiu al cabinetului eMarketer publicat la începutul lunii martie constata că Snapchat îi atrage pe cei tineri într-un ritm mai rapid decât Instagram.

Potrivit eMarketer, Facebook ar urma să piardă 2 milioane de tineri de sub 24 de ani, un dezechilibru al balanței care ar trebui să fie compensat de utilizatorii mai în vârstă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău